Een positieve boodschap

Kleurrijke vlaggetjes wapperen feestelijk op de speelplaats van de Kempense scholen die dit schooljaar deelnamen aan Wereldklassen. Hoewel het een bijzonder jaar was en er een aantal activiteiten wegens Covid-19 moesten worden geannuleerd, slaagden we er toch in om positief af te sluiten.

Zowel voor leerkrachten als voor leerlingen was de voorbije periode niet evident. Aandacht voor welbevinden in de klas was enorm belangrijk bij de heropstart van de scholen. En meer dan ooit is er nood aan verbinding. Wereldklassen lanceerde daarom een actie die leerlingen de kans geeft om verhalen te delen over wat ze samen doorgemaakt hebben en die zo een plek te geven.

Naar het voorbeeld van de Tibetaanse gebedsvlaggetjes maakten de deelnemende klassen van Wereldklassen een vlaggenlijn vol wensen die meegedragen worden met de wind. De scholen gingen er enthousiast mee aan de slag en het resultaat is prachtig. De boodschap die de leerlingen tekenenden was er vooral één van dankbaarheid. Voor vrienden, familie, gezondheid en het feit dat ze terug naar school mogen gaan. Tibetanen geloven dat bij het wapperen in de wind de wensen geluk zullen brengen aan de maker/schrijver en ze verspreid worden naar de wereld. De mooie wensen hangen nu te wapperen in de wind. 

Previous
Previous

Wenstoren

Next
Next

Kunst in Zicht - de Workshop